Machinale bermbeton

Machinale betonverharding/ Bermbeton

Compact en duurzaam

Met onze gespecialiseerde machine hebben wij de mogelijkheid om snel lijnvormige betonconstructies aan te brengen. Verschillende soorten bermbeton en rammelstroken kunnen worden gerealiseerd met deze machine.


De wegen in Nederland worden vrijwel allemaal intensief bereden. Te smalle buitenwegen zijn een algemeen bekend probleem. Door stijging van het aantal weggebruikers komt het veel voor dat voertuigen elkaar moeten passeren met gebruikmaking van de kanten en bermen. De diepe sporen in de berm naast de rijbaan die hierdoor ontstaan kunnen leiden tot gevaarlijke situaties. Daarnaast kan ook ongewenste schade ontstaan zoals scheuren in de weg en afbrokkelende kanten. Een veilige en duurzame oplossing hiervoor is het aanbrengen van bermbeton.

Het bermbeton sluit de asfaltverharding op, zodat de randen niet beschadigt raken. Bermbeton wordt machinaal aangebracht en direct langs de asfaltverharding gestort. Met de keuze van de vorm van bermbeton kan hemelwaterafvoer worden bevorderd. De bovenzijde van de bermbeton kan worden geprofileerd, zodat weggebruikers een signaal krijgen om binnen het wegvak te blijven. Verschillende soorten printmotieven zijn mogelijk, zo zijn er ook prints die geluid reducerend zijn zodat de omgeving minder geluidshinder ervaart.

Bermbeton betekent minder onderhoud, een langere levensduur van de weg en minder hinder voor de omgeving.

In tegenstelling tot de conventionele betonverwerkingsmachine is onze machine compacter en een stuk lichter in gewicht. Dit zorgt ervoor dat hij makkelijk te transporteren is, ook van locatie naar locatie op één project. Met een minimale werkbreedte van twee meter heeft hij een kleine draaias en is hij erg wendbaar waardoor de machine ook voor kleinere projecten makkelijk inzetbaar is.

Onze machine werkt snel, en met behulp van sensoren kan met de machine uitermate nauwkeurig gewerkt worden. Deze compacte hydraulisch bestuurde machine werkt volautomatisch, dit maakt hem ook nog eens zeer Arbo vriendelijk. Daarnaast is er een bijna onbeperkte hoeveelheid aan designmogelijkheden, en is de machine flexibel tot de laatste minuut (bij wijzigingen in het design van het uit te voeren werk kan de machine zich makkelijk en snel aan passen).

Ten slotte is onze machine een stuk milieuvriendelijker dan de conventionele betonverwerkingsmachines, zijn CO² uitstoot ligt namelijk ongeveer 2/3 lager.

null

null

null

null